Experiències

Can Comas (infantil)

ruta al centre

CAN COMAS

Nucli històric

Mireu bé aquesta masia, és la viva imatge del caràcter agrícola de Pineda i ara mateix és la cara visible de la cultura del nostre poble. Està protegida com a bé cultural d’interès local.

 

Can Comas reflecteix el món rural de la Pineda del segle XVII i va ser la llar d’una de les famílies més antigues del nostre poble, amb orígens al segle XIV.

L’edifici original era una casa de tres plantes i de l’antiga masia només en resta l’aspecte exterior perquè l’interior ha estat força reformat. Conserva en molt bon estat el portal rodó que té 19 dovelles, fixeu-vos, són aquestes peces que es feien servir per construir arcs i voltes i que al ser més estretes d’un costat que de l’altre feien la funció d’una falca. També es conserven les finestres, completament rectangulars, característiques del seu temps, com podeu veure totes tenen balcó menys la que està ubicada just damunt de la porta.

L’interior de Can Comas s’ha reformat, tot i això ens podem imaginar que originalment, fa 400 anys, ens trobaríem, a partir d’una gran sala, la cuina, el menjador, el celler, un dormitori principal, espais pel bestiar, un pou, el trull, que és on es fabricava l’oli, una destil·leria… La gent que hi vivia, pagesos benestants, eren sens dubte grans comerciants.

Així doncs, com podeu veure, Can Comas és un petit tresor que va ser en el seu temps un edifici emblemàtic del nostre poble i que avui en dia segueix ben viu.

Numero13_CanComas