Experiències

Passeig vora mar

Natura, Rutes a peu platja

Passeig vora mar

És un trajecte molt agradable, que es pot fer en qualsevol època de l’any..

És la caminada més fàcil de totes, sense cap mena de desnivell ni entrebanc.

Proposem d’aprofitar les façanes marítimes de Pineda de Mar i Calella, perfectament practicables a través dels passejos vora mar, per disfrutar de la natura sense traves.

És un trajecte molt agradable, que es pot fer en qualsevol època de l’any. Som un país de clima moderat, i les passejades arran de mar són sempre un plaer. El més curiós del paisatge marítim, és que és molt canviant. És bonic veure el mar ben quiet pla com un mirall, i també quan les onades manses es desfan suaument sobre la platja. Però també és impressionant quan arriben els temporals de tardor, veure les ones del mar, enrabiat, batent amb força contra la sorra. Quin espectacle!

Fitxa tècnica:

Dificultat: Fàcil
Desnivell màxim: 0m
Kilometres: 9
Durada: 120min

L’itinerari és d’anada i tornada. L’iniciem davant el club nàutic de Pineda, on comença el passeig, i ens dirigim cap a Calella.

0:20 h
S’acaba el passeig i el camí passa entre un càmping i la via del tren, i a continuació pel mig d’una zona de bars, restaurants i pistes de tenis.

0:30 h
Arribem a la divisòria amb Calella. Passarem prop del cementiri i després per una pista, que a l’estiu està ben protegida del sol, pels plàtans que la voregen. Seguidament entrarem al passeig Manuel Puigvert, del que ja han gaudit varies generacions de calellencs, doncs és un dels més antics de la costa. Seguirem per la prolongació més moderna, que ens porta a passar la riera sobre un pont ben bonic, i el camí acabarà finalment sota les roques del far.

1:00 h
Tornada en direcció a Pineda. Aquesta ruta d’anar i venir, cada dia hi ha més gent que la fa. Combina l’atractiu dels dos passejos, tant diferents l’un de l’altre. El de Calella, amb les restalleres de plàtans tan ben ordenats, protegint durant l’estiu els vianants amb la seva ombra. El de Pineda de Mar, en canvi, tan jove, és molt més assolellat, i permet contemplar el mar de ben a prop.

2:00 h
Hem tornat al lloc de sortida. Fi de trajecte.