posterfestamajor

Presentada la programació de la Festa Major 2022

• Començarà el divendres 26 d’agost amb el Pregó, i acabarà el dilluns 29 amb el Castell de Focs d’Artifici.
• La festa tindrà activitats per a tots els públics: balls amb orquestra, barraques i les propostes del Festaxic.

Tot a punt per a que el dia 26 es doni el tret de sortida a una nova edició de la Festa Major. Les tradicionals ofrenes de les entitats al Sant Patró, la repicada de campanes i encesa del campanar de l’església de Santa Maria, seran acompanyades per una batucada que ens portarà fins a Plaça Catalunya. Allà podrem seguir el Pregó del polifacètic Gerard Borrell, un pinedenc dedicat a la màgia i l’entreteniment, al que seguirà el recorregut del correfoc i la música a Plaça Espanya.

La programació presenta propostes variades. Hi haurà activitats tradicionals com els balls amb orquestra, cantada d’haveneres, ball de sardanes i sevillanes, geganters i castellers. A més de recuperar l’antiga subhasta de peix. El Festaxic portarà activitats per a tota la família com El Enzierro o el concert de Xics’n’Roll, a més d’espais com el Parc Infantil a Plaça de les Mèlies o els Tobogans i Parc d’Aigua a Can Xaubet. Les Barraques 2022 seran l’espai per al públic jove. Situades a la Platja dels Pins, oferiran concerts els dies 25, 26 i 27 d’agost, en un recinte que estarà obert de 22.00h a 05.00h de la matinada.

Novetats i dates destacades

Per primer any, la tradicional sessió de Serenata programada pel dia 27 d’agost es farà sense fila reservada per a les autoritats, posant a disposició de la població del municipi tot l’aforament.
Els dies 27 i 29 d’agost, tant la zona verda com la zona blava seran gratuïtes. En quant al recinte firal, aquest estarà obert des del dissabte 20 d’agost fins al dia 29. Es reserva el dijous 25 per a dues activitats: per una banda el 2×1 en les entrades; per l’altra, la Fira Inclusiva en franja horària de 18.00h a 20.30h, durant la qual les atraccions reduiran el volum sonor i lumínic per tal de disminuir l’impacte que es genera sobre persones amb sensibilitat diversa.

Participació i venda de samarretes

Un any més, el cartell de la Festa Major es vendrà estampat a les samarretes d’aquesta edició. Es podran adquirir a partir del dimarts a Can Comas i, durant la Festa Major, al punt d’informació FM, situat a la plaça de les Mèlies, en horari de 10.00h a 14.00h i de 18.00h a 21.00h del vespre. La recaptació de la seva venda anirà a benefici de la lluita contra el càncer infantil de l’Hospital Sant Joan de Déu.

Trobareu més informació sobre la Festa Major 2022 de Pineda de Mar al lloc web del consistori (www.pinedademar.cat/festa-major) i a les diferents xarxes socials amb l’etiqueta #FMPineda.

posterfestamajor
Categories: Pineda2