Experiències

Tres Termes / Pla Sant Andreu / Pineda de Mar

Esportiva, Rutes BTT

Tres Termes / Pla Sant Andreu / Pineda de Mar

Aquesta ruta és ideal conèixer el patrimoni i la història de Pineda de Mar. Comencem als Tres Termes, partió dels municipis de Calella, Tordera i Pineda. Ens endinsem entre alzines i pins direcció la riera de Pineda on a la vora del camí podrem observar el rastre dels senglars i les guilles. Amb les rodes al asfalt ens deixarem enamorar per la bellesa de la riera del marge dret. Podrem veure la primera antiguitat del passat de Pineda al Molí de Can Marquès (XIV). A l’altra part de la riera hi ha el forn de calç. Després girarem a l’esquerra anant a parar a la zona de la font del Ferro, passant així per un petit pont sortirem davant de la pedrera del Montpalau (depuradora).

En aquest punt del camí, la riera ens acompanya a la nostra esquerra i observarem l’aqüeducte romà que anys enrere portava aigua de la riera a la plana. Posant a prova la nostra BBT, farem una pujada agafant el camí de Can Cornet. Envoltat de camps de conreu a esquerra i dreta. Aleshores el campanar de l’església barroca de Santa Maria (S.XVII) apareixerà davant nostre.

Seguirem la ruta pels carrers que porten molts anys a Pineda. Tots els edificis tenen un estil modernista i noucentista i alguns detalls gòtics, com ca l’Enric Benet (que es troba al carrer Major) o la creu de Terme gòtica (s. XIV) que protegia el territori i donava protecció espiritual. Seguirem pel camí de Mar aprofitant aquest camí per gaudir de les bones vistes. Finalitzarem la ruta creuant la via del tren, arribant així a la meravellosa platja de Pineda de Mar.

Més info

Fitxa tècnica:

Distància: 14.200 mts
Temps aproximat: 1:20 h

R40-mapa-tres-termes
R40-mapa-tres-termes