Experiències

Ruta al Centre de Pineda de Mar “de la terra al mar”

Rutes experiencials guiades

Ruta al Centre de Pineda de Mar (de la terra al mar)

    • Punt de trobada: Oficina de Turisme
    • Idiomes: Dilluns en francès; dimecres en anglès i dissabte en català i espanyol.
    • Preu: 3 €.
logo-ruta-centre-pineda
gratis-rutes-nens

Contacta amb nosaltres per més informació

Gaudeix de la "Ruta al centre de Pineda"

Contacte Rutes - CAT

Església de Santa Maria

Església barroca del segle XVI. El temple romànic anterior va ser consagrat en 1079 per Berenguer Guifré, bisbe de Girona, i va ser reconstruït donant lloc a l’actual església. Després de l’atac dels pirates turcs en 1545 l’església es va fortificar.
can jalpi ruta origens pineda

Cal Jalpí

Can Jalpí era la residència dels notaris de Montpalau, que durant molt de temps va estar sota la propietat de la família Coll.

Més informació

carrer ciutadans pineda de mar

Cal Sant Pare

Casal format per la unió de dos edificis. L’edifici conserva elements originals, com la porta dovellada, finestres dovellades al primer i segon pis i i una finestra gòtica al primer pis.

Més informació

Ca-lHorta-i-Can-Guinart

Ca l'Horta i Can Guinart

Situades al carrer Ciutadans 8 i 10 respectivament, conserven finestres gòtiques biforades. Cal destacar també les finestres dovellades laterals de Can Guinart i el portal original de ca l’Horta.

Més informació

Ca-lEnric-Benet

Cal Benet

Casa entre mitgeres del segle XV-XVI. Destaca el portal dovellat i el finestral d’estil gòtic flamíger, que conserva un relleu escultòric a la llinda.

Més informació

Can Piaixa Pineda

Can Piaixa - Can Ragull

Edifici del segle XV -XVI .Destaquen les finestres gòtiques flamígeres del primer pis amb querubins esculpits.

Més informació

creu del terme de can quintana

Creu de Terme de Can Quintana

Creu monumental de pedra que servia per a marcar els límits territorials urbanitzats de la parròquia. D’estil gòtic i construïda al segle XIV, està situada en un pati particular degut al creixement urbanístic posterior a la seva instal·lació. Durant la guerra civil la família Quintana la va amagar perquè no fos destruïda, restituint-la l’any 1948.

Més informació

Biblioteca Serra i Moret

Biblioteca Popular

Edifici noucentista construït el 1922, de planta única. Va ser construïda sota el mandat de l’alcalde Manuel Serra i Moret i dins el projecte de creació de biblioteques públiques de la Mancomunitat de Catalunya.

Més informació

carrer del mar

Carrer del Mar

Carrer obert l’any 1499 que connectava la vila de Pineda amb la platja, per tal d’afavorir el pas de veïns i de mercaderies per via marítima. Fins al segle XIX només els extrems del carrer estaven urbanitzats i la part del centre estava destinada a camps de conreu. La part baixa del carrer, que corresponia al barri de pescadors, era coneguda com a Raval de Mar.

Més informació

cuina de pescadors

Raval de Mar

Cases de pescadors, amb cuina a la planta baixa, habitació al primer pis i dos patis, un a la part del darrere i l’altre a la part del davant. Aquest pati davanter permetia ampliar la casa-cuina fins a la línia del carrer si la situació econòmica ho permetia. Aquesta part del carrer de Mar dita Raval de Mar es va urbanitzar a partir de mitjan segle XVIII, un cop els pirates deixaren de representar un perill per als residents.

Més informació

cal coronel pineda

Cal Coronel

Casa d’estil neoclàssic de l’any 1870, construïda per Fernando de Gispert, un coronel retirat. La construcció de la casa s’emmarca en la creació del primer eixample de Pineda, que sobrepassa dels límits de la primera urbanització al voltant del camí Ral

Més informació

capella sant antoni pineda

Ermita de Sant Antoni

Ermita edificada al segle XVIII per protegir els viatgers que venien pel camí Ral des de Girona. A l’interior es conserva un altar d’estil barroc. Destaca l’espadanya o campanar de paret i un vitrall a l’ull de bou de l’artista Joan Vila Grau.

Més informació

ajuntament pineda de mar

Plaça de Catalunya

Edifici noucentista del 1917, obra de l’arquitecte Puig Boada. Es va construir per a substituir l’antiga casa de la Vila del segle XVIII, que allotjava l’ajuntament, una carnisseria, la presó i un hostal.

Més informació

can comas pineda

Can Comas

Masia del segle XVI, de planta baixa i dos pisos. Actualment és la seu de la Fundació Tharrats i ocupada per l’Àrea de Cultura, la façana és un poema visual que instal·là Mariscal al 2006.

Més informació