Experiències

Carrer de Mar (infantil)

ruta al centre

EL CARRER DE MAR – NOU RAVAL

Aquest carrer es va obrir l’any 1499 per afavorir el pas de veïns i mercaderies per mar. Malgrat els atacs de pirates i corsaris, el transport de persones i mercaderies era més segur per mar que per camins i rials.

L’any 1900 només estaven urbanitzats els extrems del carrer i la part central eren camps de conreu.

L’any 1859 es va produir l’arribada del tren a Pineda amb el conseqüent trànsit de viatgers, la majoria famílies benestants procedents de Barcelona, que fugien de la capital, sobretot a l’estiu, per passar uns mesos de relaxament en els pobles de costa, és a dir, el que ara en diem estiuejar. Va ser per aquesta circumstància que es van construir habitatges com són les cases números 46 i 52, anomenades Cal Comandant i Can Ribera. Són d’estil noucentista, amb decoracions molt simètriques i sòbries.

Veieu!, tenen una planta baixa i un pis amb una petita entrada o pati al davant que és on seien els seus propietaris les tardes i les nits caloroses d’estiu per gaudir de la fresca i les vistes del passeig.

Abans de marxar vull que us fixeu en un distintiu molt particular d’aquest carrer, els plataners que l’embelleixen i el fan tan especial. Es van plantar l’any 1874, això vol dir que molts d’aquells arbres, que encara podem gaudir avui en dia, tenen, ni més ni menys que 146 anys.

Aquest és el nostre carrer de Mar, un camí que fa més de 500 anys unia la terra amb el mar i que, a poc a poc, es transformava i convertia en el passeig de Pineda.

Numero8_Carrer-de-Mar