Experiències

Can Carreres / Montpalau / Sant Jaume / Pineda de Mar

Esportiva, Rutes BTT

Can Carreres / Montpalau / Sant Jaume / Pineda de Mar

Al punt més alt de Can Carreres (urbanització Pineda-Calella) a uns 406 metres d’alçada, trobaràs les vistes més impressionants de la costa i el mar Mediterrani que envolta els pobles del Maresme, i amb una bona vista podràs divisar el perfil de Barcelona. Comencem la ruta baixant, i just davant a dalt del turó, podrem veure el que queda del Castell de Montpalau, una antiga fortalesa medieval. Trobarem una plana conreada. I veurem Pineda de Mar envoltat per la serralada. De fons veurem la torre de Montagut (Santa Susanna) i el Castell de Sant Joan (Blanes).

Envoltats d’alzines i pins farem un canvi de muntanya i baixarem per la carena del Montpalau. Aquí es troba la capella de Sant Rafael (s. XIX) (el dia 28/01/22 S’ha ensorrat el teulat de l’ermita de Sant Rafel). Seguirem pedalejant i a dalt d’un turó veurem la capella de Sant Jaume (s. XIX). Passant per enmig de camps de conreu, aconseguirem creuar la riera de Pineda. Un cop en el camí de Can Cornet, l’església de Santa Maria (s. XVII) quedarà davant dels nostres ulls.

Un cop fosos pels carrers del poble, descobrirem la capella barroca de Sant Antoni (s. XVIII). Seguirem i veurem Can Comas, una masia (s. XVIII) que es troba a la plaça de l’Ajuntament. Arribarem a la plaça de les Mèlies on està situada l’antiga biblioteca Serra i Moret. Seguirem la ruta pel carrer de Mar, amb un únic destí: la platja de Pineda de Mar.

Més info

Fitxa tècnica:

Can Carreres / Montpalau / Sant Jaume / Pineda de Mar
Distància: 10.250 mts
Temps aproximat: 1:05 h

R42-mapa-montpalau