Experiències

Biblioteca Popular (infantil)

ruta al centre

BIBLIOTECA POPULAR

Segur que tots vosaltres heu anat més d’un cop a una biblioteca, santuaris de coneixement on gairebé tot és possible. Si us ho proposeu, a través d’un llibre, podreu viatjar tan lluny com vulgueu, ser molts personatges, descobrir teories, fets provats, històries inventades, tot està en els llibres.

Aquesta biblioteca es va construir l’any 1922 quan l’alcalde de Pineda era el Sr. Manuel Serra i Moret. És d’estil noucentista i l’any 1981 es va ampliar i també es va modificar la seva estructura original. Fixeu-vos que bonic que és l’arc rodó de la façana principal emmarcat per dues columnes jòniques.

Ara, fem un viatge en el temps. L’urbanisme dels espais que llavors ocupaven camps i conreus va ser molt lenta, aquí davant vostre hi teniu la plaça de les Mèlies que no es va definir fins als anys quaranta, ja que entre aquesta biblioteca i la plaça Catalunya, seu de l’ajuntament de Pineda, només hi havia un immens espai de camp obert. Us ho imagineu?

Va ser a principis del segle XX quan el poble es va començar a desenvolupar urbanística, cultural i socialment parlant. Tot aquest creixement el va provocar la pressió de molta gent immigrant, és a dir, un augment considerable pel que fa a la població.

La Biblioteca Popular és un símbol arquitectònic d’una etapa de creixement de Pineda, fou punt de trobada i, una nova cara de la cultura i la societat noucentista de l’època!

Numero7_Biblioteca