Forn de calç recuperat al 2009. La calç que es produïa en aquest forn era utilitzada en les tasques de la construcció, però també ajudava a combatre plagues als camps i era utilitzada com a producte medicinal.
Cultural, Patrimoni
Molí fariner Can Marquès
Molí fariner, possiblement del segle XI, que aprofitava la força de l’aigua de la riera per a moldre el blat. A la riera s’havien documentat fins a 11 molins. És probable que s’aprofités part de la canalització de l’aqüeducte romà per portar aigua al molí.
Cultural, Patrimoni
Aqüeducte de Sant Pere de Riu
L’aqüeducte, d’una arcada, és la continuació de l’aqüeducte de Can Cua. Encara conserva el canal per on circulava l’aigua, amb l’opus signinum -o paviment impermeable- en bon estat de conservació.
Patrimoni
Ermita de la Mare de Déu de Gràcia
L’Ermita de la Mare de Déu de Gràcia va ser construïda a l’any 1715 per un grup de mariners. Va ser saquejada i incendiada repetides vegades, per tant al 1981 van decidir restaurar-la.
Patrimoni
Antic nucli urbà
Pineda de mar i el seu nucli urbà, més conegut com la Pobla de Sa Buada, es va anant formant a partir del segle XII al costat del camí ral, situat molt a prop de l’església.
Patrimoni
Can Cànoves
La masia Can Cànoves es situa als peus del turó de Montpalau. El seu interès històric procedeix el fet d’haver conservat íntegrament l’estructura arquitectònica original.
Patrimoni
Ajuntament
El municipi de Pineda que remunta el seu origen al de un poble romànic ple d’història i de cultura.
Patrimoni
Castell de Montpalau
Situat al cim del turó de Montpalau, als vessants pinedencs del massís del Montnegre, es troben les ruïnes de l’antic Castell de Montpalau. La jurisdicció senyorial del qual abastava un extens territori, com una bona part de l’Alt Maresme, fins d’Arenys a Horsavinyà, al límit dels dominis del castell de Palafolls.
Cultural, Patrimoni
Can Comas
Can Comas es troba a la plaça Catalunya de Pineda de mar. Situada al centre de la població, es pot apreciar la aparença dels segles XVIII i XIX, i la Casa de la vila, que va ser construïda on s’aixecava l’antic hostal.
Patrimoni
Can Jalpí (antiga notaria)
La masia Can Jalpí també coneguda com Mas Coll o Can Gualba, és una antiga masia que va ser adquirida durant els anys setanta pel municipi de Pineda de mar i ha estat objecte de restauració i rehabilitació per poder destinar-la a activitats socioculturals.
Patrimoni
Església Santa Maria de Pineda
L’església Santa Maria de Pineda és una església del segle XVI. Les primeres dades documentades és l’acta de consagració realitzada a l’any 1079 pel bisbe de Girona, Berenguer Guifré. El 1256 l’església va passar a dependre del monestir de Sant Salvador de Breda i va tenir com a sufragània la parròquia de Sant Pere de Riu.
Patrimoni
Església de Sant Pere de Riu
Les primeres notícies que tenim de la parròquia de Sant Pere de Riu, es remunta a l’any 1140, quan apareix citada en un conveni entre els germans Guillem i Riembau Umbert.
Cultural, Patrimoni
Font del Ferro
El paratge de la font del Ferro s’emplaça en una fondalada sota Sant Pere de Riu, dins els dominis de l’antic mas de Can Marquès (Tordera).
Cultural, Patrimoni
Aqüeducte romà de Can Cua
L’aqüeducte de Can Cua és un aqüeducte romà que va permetre salvar el desnivell de la riera de Pineda per transportar l’aigua des de Can Bufí fins al lacus que es trobava a la vil·la romana de Can Roig.
Cultural, Patrimoni
Pont del Diable
L’aqüeducte amb un sol ull que va permetre salvar el desnivell de la riera de Pineda per transportar l’aigua, a través d’un rec. Des del molí de Can Bauveta fins als horts de Can Oliver de Sitjar.
Aquesta web utilitza cookies per a la millora de l'accessibilitat dels usuaris que la visiten. Més informació.